Problemen met de weergave? Bekijk hier de webversie.

Tijdelijke schaarste transportkoffers

Door een vertraging bij de levering van nieuwe transportkoffers kan het zijn dat de chauffeur bij de kofferwissel geen lege koffer achter kan laten voor de volgende ophaaldag.
De chauffeur zal dan de volgende ophaaldag een lege koffer meenemen, waarin u dan het afgenomen materiaal kunt plaatsen voor transport naar het laboratorium. Wij verwachten dat dit volgende week is opgelost. Onze excuses voor het ongemak.

Pathologie via ZorgDomein

Vanaf 1 oktober kunt u de cervixuitstrijk en histologie aanvragen via ZorgDomein. Van 5 september t/m 7 oktober zal bijgevoegd formulier bij elke bestelling zakjes K en L meegeleverd worden, zodat de nieuwe werkwijze per 1 oktober goed zal gaan.

Nascholingsdag Dokter&Diagnostiek donderdag 10 november, schrijf u nu in!

We zijn trots om u als huisarts donderdag 10 november de eerste Dokter&Diagnostiek nascholingsdag aan te kunnen bieden. Deze zal plaatsvinden in een unieke omgeving, het Museum Singer Laren, waar u een rondleiding krijgt door de interessante tentoonstelling ‘de nieuwe vrouw’, met werken van Toorop, Dumas, Loeber, Sluijters, Besnyö, Israels, Berg en vele anderen.

Dagindeling
Ontvangst: 09:30 uur
Programma: 10:00 - 18:00 uur
Borrel en Indonesisch buffet: 18:00 - 20:00 uur

Het thema van de nascholing is 'het hart' en zal vanuit verschillende invalshoeken ingevuld worden door onderstaande sprekers:

  • ​Prof. Dr. cardiologie Angela Maas; zij zet zich in voor goede cardiologische zorg voor vrouwen. Ze schreef er een boek over en zette een speciale polikliniek voor vrouwen op. Verder werd ze in 2019 uitgeroepen tot meest invloedrijke vrouw van Nederland door het tijdschrift Opzij Publicatie boek Hart voor vrouwen. Zij zal ingaan op de cardiologische verschillen tussen vrouwen en mannen;
  • ​Medisch ethicus, filosoof en columnist Menno de Bree. 'U moet uw hart volgen, maar waarom eigenlijk?' Bij het maken van belangrijke keuzes zeggen patiënten vaak dat 'ze hun hart/gevoel/ intuïtie volgen'. Maar waarom? Levert het betere keuzes op? Zijn er alternatieven? En hoe begeleidt u patiënten die op deze manier een keuze motiveren, terwijl u als huisarts daar het uwe van denkt? Menno de Bree verkent in deze lezing de praktische consequenties van het romantische ideaal van het alwetend hart.
  • Klinisch chemicus Etienne Michielsen met als onderwerp hartaanval. Vroeger overleed u na een hartaanval, tegenwoordig gaat het verder en bent u een patiënt met hartfalen;
  • Internist-endocrinoloog Jeroen Nijhuis.
Bijdrage: € 175,-

Voor de dag zijn 6 accreditatiepunten aangevraagd.
 

Uw feedback is waardevol 

Om u nog beter van dienst te zijn vragen wij u ons feedback te geven over onze informatiedeling. 

Wat vindt u van deze mail? 
Klik op de duimpjes om uw feedback te geven: 

Heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met het team Dokter&Diagnostiek
Klik hier om je af te melden voor onze nieuwsbrief.